כאשר מנסים להבין מה זה דיכאון, לרוב מתכוונים להשפעות הפיזיות על גוף האדם. רגע לפני שניכנס לעובי הקורה, חשוב לדעת כי ישנם סוגי דיכאונות רבים ולכל אחד מהם תסמינים שונים, ולכן לא תמיד רצוי להקיש בין תסמין אחד לאחר. כמו כן ההשפעות הנפשיות של כל דיכאון יכולה להיות שונה בתכליתה מהשפעה נפשית של אותה דיכאון אצל אדם אחר. נקודה נוספת באותו ההקשר היא הגיל בו הדיכאון עלול לפגוש, או למעשה אי הגילאים בהם הדיכאון מופיע. כמובן שישנן קבוצות גילאים הנחשבות לבעלי סיכון גבוה יותר לפגוש את הדיכאון, כמו למשל גיל ההתבגרות, אחרי לידה, גיל המעבר, אחרי פרידה וגירושין, בגיל זקנה ועוד. אך אין זה אומר כי הדיכאון אינו יכול לפגוש אנשים אשר אינם בקבוצות סיכון אלו..
המונח דיכאון כולל בתוכו עולם של מצבי נפשיים, רגשיים ופיזיים. ע"פ הערכות כ-15 עד 20 אחוזים מכלל האוכלוסייה סובלת ממצב זה במהלך חייה, ואצל חלקם מצב זה עלול להימשך תקופות ארוכות יותר ועוצמתם תיהנה גבוהות יותר. גם בחלוקה לפי מגזרים, נשים סובלות יותר ממצבי דיכאון מאשר דברים, אם כי על פי ההערכות גברים הסובלים מדיכאון לא תמיד מודעים לכך, וגם כשכן מודעים לא תמיד ידעו להביע את רגשותיהם ולשתף את הסובבים והאנשים הקרובים אליהם.
איך מאבחנים מצבי דיכאון?
למרות השוני הרב בין סוגי דיכאון, ישנם תסמינים המצויים בקרב מרבית האוכלוסייה הסובלת ממצב זה. בין הסימנים הבולטים ניתן למצוא: חוסר תיאבון, מצב רוח ירוד, איבוד הנאה, חוסר חשק לכל, עצב, הסתגרות ובדידות, ירידה במשקל, שאלות קיומיות ומחשבות על החיים ועוד. בסימנים הפיזיים הדבר יכול להתבטא בכאבי ראש כרוניים, כאבי בטן ושלשולים, בחילות והקאות, סחרחורות פתאומיות, גלי חום ועוד.
הנקודה החשובה כאשר מנסים להבין מה זה דיכאון והאם אתם סובלים ממנו, הוא תקופת הזמן בה נראה שמשהו אינו כשורה ודורש התייחסות. אבחון דיכאון רצוי שיעשה ע"י רופא מטפל (פסיכיאטר), או אצל מטפל מוסמך בדיכאון. היתרון של אבחנה מקצועית ע"פ ניחוש עצמי, הינו עצום. בעוד למטפל יש את הניסיון והיכולת להבחין במדויק מהו הגורם לדיכאון ולהתאים את אופן הטיפול, לאבחון עצמי אין די כוח להבין את עצמת הדברים ולכן גם יציאה ממצב זה יכולה להיארך משמעותית.
אחרי שיודעים מה זה דיכאון מה צריך לעשות?
אחרי שהבנו מה זה דיכאון, או יותר נכון את הסימנים הבולטים של דיכאון, יש להתחיל את הטיפול. אופן הטיפול ייקבע ע"י המטפל שאליו פניתם, ולכן החשיבות של מטפל מנוסה ובעל שם חשובה מאוד לשם קבלת תוצאות מהירות וטובות עבורכם. הסוג הראשון הוא טיפול תרופתי באמצעות תרופות נוגדות דיכאון (למשל תרופות מעכבות ספיגת סרוטונין ונוראפינפרין או מעכבי מונואמין אוקסידאז ועוד). מרשמים עבור תרופות אלו רשאי להנפיק רק רופא מוסמך. לתרופות אלו יש גם חסרונות, כמו העובדה כי לעיתים עלול האדם להתמכר לחומר הפעיל שבתרופה ולהיות תלוי בנטילת התרופה יום-יום.
הסוג השני הוא טיפול פסיכולוגי (שיטת הדינמית או קוגניטיבי התנהגותי). סוג זה מבוסס בעיקרו על שינוי דפוסי המחשבה ועקירת הדיכאון מהשורש. בשונה מטיפול תרופתי, טיפול זה נוגע בכל הנקודות הרגשיות של האדם, כך שהמטפל יכיר את ההיסטוריה הנפשית שלכם, המקור לדיכאון וכן ליווי אישי וצמוד על לקבלת התוצאות הרצויות עבורכם.
שיטת הטיפול של פורטל טיפול בחרדות
אם שאלתם את עצמכם מה זה דיכאון והאם ניתן לצאת ממנו, דעו כי הגעתם למקום הנכון. פורטל טיפול בחרדות הוקם במטרה לתת מענה עבור אנשים הסובלים ממצבי חרדה או דיכאון שונים, ומטופלים ע"י הצוות המנוסה, המקצועי והמוכשר שלנו. אופן הטיפול נעשה ע"י שיטות טיפול היעילות ביותר, והן נוגעות בכל הנקודות הרגשיות ובכך מאפשרות לנו לעקור את הדיכאון מהשורש ובכך תחזיר לכם את שמחת החיים.
הצוות שלנו ילווה אתכם לכל אורך הטיפול בחרדות או הדיכאון, כך שוכלו ליצור קשר עם המטפל והמכון בכל עת כדי לקבל סיוע נפשי ומיידי במידה ותזדקקו לכך. בנוסף המכון מתחייב להעניק בית חם לכל מטופליו, ואצלנו תמצאו את כל מה שתזדקקו לו עבור חזרתכם לשמחת חייכם והיפטרות מלאה מהדיכאון.